27-01-2024 - Cigalera i Muntany d'rreu
04-02-2024 - Clsos des de Beret
02-02-2024


Skimobike a Tuqueta de Mont i Tuc de Samont

Sortim amb bici des de Pont de Sus, la pista est tallada just desprs de les rampes fortes on hi ha el trencant de la pista que ve de Vilams. Pugem amb bici fins a la cota 1500 on el cartell marca que falten 2 km pel Saut deth Pisch, podem haver-les deixat 400 m abans on comenava la neu continua. A partir daqu neu contnua fins als cims. Seguim per la pista fins a Plan des Artiguetes , continuem amunt per la pista que porta a la cabana de Mont sense arribar-hi i retallant les llaades que fa la pista. Pugem a la Tuqeta de Mont per la carena nord portejant els esqus els darrers 100 m. Baixem cap al coll entre la Tuqueta i el Samont i remuntada final al Samont. Tot amb neu bastant dura per sense necessitat de ganivetes.
Baixem des de el cim fins a una coma que queda sota el coll entre els dos cims amb bona neu primavera, remuntada al coll i baixada per neu dura de la vessant nord resseguint les traces de pujada excepte quan arribem a la segona llaada de la pista de la Cabana de Mont on ja no la deixem fins a Plan dAritguetes i arribar a les bicis.
Vist com est el panorama aquestes contrades encara conserven prou neu i tenen bones possibilitats de rutes.

 
https://ca.wikiloc.com/rutes-esqui-de-muntanya/tuqueta-de-mont-i-tuc-de-samont-amb-skimobike-159932369


Punt on deixem les bicis

Plan des ArtiguetesTuc d'Era Coma d'Auran

Vistes cap a Maubrme des de Tuqueta de Mont

Tuc de Samont des de Tuqueta de Mont

Vistes a les Maladetes des de Samont

Baixant del Samont

Bici avall!!
Autor: Quelaut
 
  Comentaris:
No és pot reproduir la informació d'aquesta pàgina (texots i fotos) sense l'autorització dels autors o administrador de la web.
© www.esquidemuntanya.com contacte
 
PellOff