18-01-2022 - Aneto
22-01-2022 - 3 colls de nria
19-01-2022


Sortim de les pistes de Puyvalador i enfilem directe al pic de Ginevre per les pistes de la dreta, els dimecres obren per noms el telecadira del bosc Negre, ens han dit que lestaci lobren dies puntuals per als escolars de la zona i noms les pistes del sector del Bosc Negre.
Des de el pic de Ginevre ja divisem lobjectiu del dia, el Roc Blanc. El punyetero s lluny, haurem de baixar a Boutadiol i vorejar la cresta de Laurenti, girar cap pel llac i canviar de vall per poder-hi arribar. Podem calar esqus 25 m per sota del pic de Ginevre i per neu acceptable baixem entre mig de pins primer ms espessos i desprs ja amb forces clarianes fins al pla de Boutadiol. Al final del pla tornem a posar pells i anant flanquejant a lesquerra, guanyant alada anem vorejant el final de la cresta de Laurenti per anar a passar per sobre del llac de Laurenti i encarar la vall. Passem per sota la cara est del Roc Blanc que est fressada de grans allaus i per fortes pendents anem remuntat cap a la valleta que ens portar al coll de Laurenti, neu molt dura que ens obliga a posar ganivetes. Molta neu en la zona, per sort ja ben assentada i amb tot el que havia de baixar ja buidat. Sota el coll de Laurenti gran esquerda que envolta tot el coronament de la pala entre el Canrs i el coll que amenaa de baixar quan es torni a carregar. Podem pujar uns 50 m per sobre el coll amb esqus fins on finalitza la neu. La resta fins al cim a peu per zones de herba, neu o roca.
Tornada pel mateix cam, amb tot tipus de neu, predominant les plaques gelades, neu ventada i crosta infumable.
Ruta llarga i exigent per espectacular, raconades solitries i molt alpines.

 
https://ca.wikiloc.com/rutes-esqui-de-muntanya/roc-blanc-des-de-puyvalador-93172790


Pujant al Ginevre

Roc Blanc des de el pic de Ginevre

Baixant cap a Boutadiol

Pla de Boutadiol

Al fons llac de Laurenti

Cresta de Laurenti i pic de la Tribuna

Coll de Laurenti

Vistes cap a la dent d'Orlu

Arribant al Roc Blanc


La ruta
Autor: Quelaut
 
  Comentaris:
No és pot reproduir la informació d'aquesta pàgina (texots i fotos) sense l'autorització dels autors o administrador de la web.
© www.esquidemuntanya.com contacte
 
PellOff