04-04-2024 - Giro al Monviso en 3 etapes i amb 3 3000 m
20-04-2024 - Pic de Fili i Tuc de Mor (Vall de Bo)
14-04-2024


Poc desprs de les 6am deixem el cotxe a l'entrada d'aiges del pant de Solcem i busquem la sortida del corredor amb esqus a la xepa cota 1600. Neu molt amunt. El corriol puja per la solana amb algun tram costerut que es far incmode de baixada. No hi ha manera d'entar al torrent, i ens hem de resignar a seguir com penitents amunt.
En arribar a l'estany de Riufred 2360 sota el pic or. de Canslbona entrem en un altre mon, tot blanc en un mat radiant, i ens canvien els nims.
Per fi calcem esqus i comencem a pujar sobre neu primavera un embut rere l'altre prou amples i mai gaire drets. Al repl cota 2650 decidim pujar pel port de Riufred al peu del Montcalm en comptes de la canal que puja ms directa a la Pica. Des de 2800 zzzzz infinites fins el coll. Baixarem per Pinet. Desprs flanqueig curt sobre neu dura cantells ajudeu-me i en un moment al coll entre pica i Verdaguer. Amb piolet i una mica de pati a totes dues bandes fem cim, grampons tamb haguessin vingut b. Vista superba del Canig al Neuvella.
Baixada amb neu primavera prou bona que no s'espatlla gaire en perdre alada fins refu Pinet, estany Sord i un pel ms enll, 1850, treient esqus tres o quatre cops per a fer poques passes des d'una mica abans del flanqueig previ al refu.
Esqus a la xepa i fins al fons de vall caminant davant la solana del pic roig de bassis i el rierol que baixa ben viu i blanquet.
 


vista andorra i piti oriental


pujant riufred

des de coll riufred

montcalm des de vicdessos

refu pinet
Autor: muh
 
  Comentaris:
No és pot reproduir la informació d'aquesta pàgina (texots i fotos) sense l'autorització dels autors o administrador de la web.
© www.esquidemuntanya.com contacte
 
PellOff