06-04-2024 - Puigmal
14-04-2024 - Pica d'Estats de Riufred a Artiga
04-04-2024


Fem el Giro del Monviso pujant cada etapa a un 3000m per veure el Viso desde 3 miradors excepcionals.
Han set 3 dies amb molt bon temps i amb molta neu a la zona i per sort ben estavilitzada. Feia 4 dies d'una nevada que havia deixat 50 cm a les cotes baixes per que les altes temperatures s'han encarregat d'assentar. Aix si les purges d'allaus de fusi a les cares sud al migdia eren una constant.


Etapa 1. 4-4-2024 Pian della Regina a Refugio Alev (Castello) 19,9km +1545
Sortim del Pian della Regina seguin un recorregut per a raquetes trepitjat que de seguida deixem per anar-nos acostant a la base del Viso i pujar al Colle del Viso. Des d'aqu iniciem la pujada al Viso Mozzo 3019 m on gaudim d'unes bones i properes vistes a la cara Nord-est del Viso. Baixem cap al Rifugio Quintino Sella que est tancat i seguim flanquejant en lleugera pujada cap al Passo Gallarino. Des d'aqui, lleugera baixada i remuntada per pala una mica dreta al Passo San Chiaffredo. Iniciem la baixada cap a la Vallone della Giargatte que ens portar a la Vallone di Vallanta. El primer tram per pales i tubs agradables de baixar i tram final per bosc senglaner per que per sort al haver-hi fora neu es pot passar b. Atravessem pontet i seguint el cami ben fressat de Vallone de Vallanta arribem al poble de Castello havent de descalar els darrers 10 minuts.

Etapa 2. 5-4-2024 Refugio Alev a Refuge du Viso 13,83 Km +1567 m
Remuntem la Vallone di Vallanta fins al Rifugio de Vallanta, a partir d'aqu enfilem pales fora dretes i exposades que en llarg flanqueig ens portaran al Passo de Losetta i des d'aquest pel llom podrem arribar al Monte Losetta 3054 m. Des d'aqu tenim unes espectaculars vistes de la cara Nord oest del Viso i del Viso de Vallanta amb la seva caracterstica enforcadura. Baixada per pala dreta i de bon fer directes a la vall que baixa cap a l'Echamp amb lleugera remuntada per arribar al Refuge du Viso (CAF).

Etapa 3. 6-4-2024 Refuge du Viso - Pian della Regina. 15,55 km +1.131 m
Sortim del refugi cap al Col de Selliere. Baixada per una valleta que ens portar al Lago Lungo, remuntem un llom per arribar al refugi i al Bivaco Granero. El Bivaco est obert i amb perfecte condicions per a 4 persones, net i amb forces mantes. Remuntem la llarga vall que porta cap al Passo Luisas, amb trams amb fortes pendents. Des de el Passo Luisas es remonta facil i rpidament al Monte Mediassa 3105 que ens ofereix bones vistes a la cara nord del Viso i amb vistes directes al proper Monte Granero i al Col de la Traversette que s l'alternativa ms curta per anar de Refuge du Viso a Pian della Regina. De Meidassa baixem directes al Passo Luisas i per una bona pala baixem cap a sota col de la Traversette i per llarg flanqueig passem pel costat nord de Pian del Re i baixada final a Pian della Regina.

Marc i Miquel
 
https://ca.wikiloc.com/rutes-esqui-de-muntanya/giro-monviso-etapa-1-pian-della-regina-rifugio-aleve-castello-166659211 https://ca.wikiloc.com/rutes-esqui-de-muntanya/giro-monviso-etapa-2-rifugio-aleve-castello-refuge-du-viso-caf-166677801 https://ca.wikiloc.com/rutes-esqui-de-muntanya/giro-monviso-etapa-3-refuge-du-viso-pian-della-regina-166678136


Pujant a Passo di Viso amb Monte Granero al fons

Primeres vists del Viso

Arribant al Viso Mozzo amb Viso al fons.

Baixada cap a Castello

Remuntant Vallone di Vallanta amb Monte Losetta al fons

Monviso des de Monte Losetta

Vistes cap al refuge du Viso des de Losetta

Rifugio Granero i Monte Granero al fons

Pujant cap a Passo Luisas

Baixant de Meidassa amb Viso al Fons

Mapa etapes
Autor: Quelaut
 
  Comentaris:
No es poden afegir nous comentarisNo és pot reproduir la informació d'aquesta pàgina (texots i fotos) sense l'autorització dels autors o administrador de la web.
© www.esquidemuntanya.com contacte
 
PellOff