03-02-2024 - Pic de Corones (3.300 m)
15-02-2024 - Tuqueta de Bargues
08-02-2024


La carretera que puja al Llac dAubert est tallada al poble de Fabian per podem pujar amb bici fins 14 km ms amunt just abans darribar al llac dAumar. A partir daqu resta mig Km de pista nevada amb esqus fins al refugi dAubert. El sector de Neouvielle est com si en una temporada normal fssim al mes de maig, neu esquiable a partir de 1900 o 2.000 m a la cara nord i 2400 o ms a la cara sud.
Ens instal.lem al refugi dhivern dAubert que est molt net i endreat, amb taula gran, lleixes, matalassos i un bon grapat de mantes, noms lhi falta una llar de foc o estufa per posar-li un excellent. Ens ha anat molt b les indicacions de l'estat de la pista i del refugi d'Aubert que ens va donar en Florian el guarda del refugi d'Oredon al trucar-lo i demanar-li info.
La intenci era anar a fer el Pic de la Madamette per la ruta des de Aubert s de sud i la cota de neu est molt alta. Canviem de plans i anem cap al pic de Heche Caste, pujada rpida i amb neu dura fins al Pas du Gat i per la cresta fins al cim. Bon mirador del masss amb vistes cap a Ramoun, Neouvielle, Trois Conseillers, Long,... panorama desolador per la manca de neu general del sector.
Lendem anem cap al Neouvielle, a la nit la rufaca ha deixat un ditet de neu pols sobre la capa dura, noms hem de descalar un tram duns 100 m just al flanquejar per sota de linici de la cresta Barris dAubert. Es comena a notar lanunciat canvi de temps i larribada de la tempesta Carlota, amb fort vent que al tram de cresta per arribar al cim ens fa fora la guitza. Baixada rpida per neu dura i algun tram de pols en fons de tubs. Retorn al refugi i cap a buscar les bicis per fer 14 agradables kilmetres cara avall fins a Fabian. Arribem i comena a ploure, a veure si la Carlota arregla el tema per ho t molt complicat...

 
https://ca.wikiloc.com/rutes-esqui-de-muntanya/fabian-lac-daubert-pic-de-heche-castet-160576296 https://ca.wikiloc.com/rutes-esqui-de-muntanya/refuge-daubert-pic-de-neouvielle-fabian-160576289


Pujat amb l' Estaragne a l'esquerra

Tram final de la carretera que arriba a lac d'Aubert

Pujant cap al Pas du Gat amb Pic de la Madamete al fons al centre

Ramoun, Neouvielle i Trois Conseillers

Pujant cap a Neouvielle amb lac d'Aumar al fons

Al fons Breche Chausenque

Campbeil, Long i Trois Conseillers des de Neouvielle

Vistes cap a Midi de Bigorre

Autor: Quelaut
 
  Comentaris:
No és pot reproduir la informació d'aquesta pàgina (texots i fotos) sense l'autorització dels autors o administrador de la web.
© www.esquidemuntanya.com contacte
 
PellOff