01-05-2022 - Volta Panticosa - Respumoso - Mercadau
07-05-2022 - Pic de Rulhe pel corredor SO
07-05-2022


Desprs de temps amb aquesta idea al cap i no trobar el dia, la setmana passada m'ho vaig estar mirant i tot i la primavera em va semblar, traient l'aproximaci i el retorn que els hauria de caminar, que era "tot" esquiable. I el tot entre cometes perqu el tot que estigus innovat i sense treure esqus.
Aix que avui era el dia.
Agafo el 1r cremallera i tot i que fa vent, fred i ha nevat durant la nit, tiro cap al Puigmal caminant amb tot a sobre. 30' Desprs ja em poso els esqus, per sota l'embut! Aix pinta b de neu, per el vent cada cop s ms fort i fa ms fred.
Segueixo fins que per sobre el pluvimetre em poso el plomes i ja no me'l treure fins que em tregui els esqus per sobre el pont de l'escuder.
Fa vent i aixeca la neu que ha caigut i la sensaci s de cru hivern.
Arribo al cim del Puigmal pells fora i avall. Com no hi ha neu pel cam de l'Olla d'estiu baixo pel coll de sota el petit Segre per la pala fins a sota el Segre. Remunto cap al Segre, amb el plomes obert, per no sobra perqu el vent s fred i quan arribo a la carena torna a bufar fort de nord.
Foto, pells fora i avall. Vaig trampejant vertent catalana i francesa per anar mirant i al final baixo pel coll de Finestrelles direcci al santuari fins a trobar una canal que em deixa al cim del Finestrelles.
Aqu es tapa una mica per amb el vent q fa dura poc i aqu decideixo baixar uns 400m cap al costat francs perqu hi ha continutat i una cap d'uns 10cms de neu ventada que l'acceptarem com a neu pols jejej.
Remuntada pel fons de la vall cap al pic d'eina on als darrers 100m em trobo amb la neu mol dura, per sense arribar al punt de grampons. Pells fora I una baixada molt curta i suau em deixa a 100m del 9fonts... aix va agafant cos i estic gaudint molt (i patint fred tamb 😆😆).
EL 9fonts esta pelat per amb la neu caiguda em permet arribar adalt sense descalar esqu i els 50m primers els baixo amb pells I ja llavors baixada per la canal a sota el coll. D'aqu agafo una gran diagonal, pel vertent catal per si ens hem perdut una mica, fins al tram planer per arribar a 9creus I al pic de la fossa del gegant.
Baixo fins a sota la pala de 9creus I remuntem per acabar l'Olla fent el cim alt de les arques, rocs blancs i font negre.
Aqu la eu ja no s continua I com la meva idea era fer el mxim sense treure esqus, decideixo baixar pel torrent de font negre.
Un encert i la cirereta a la meva versi. Est espectacular.
Un cop ja al torrent de 9creus la neu est molt humida per encara puc esquiar fins a sobre el pont de l'escuder (a uns 2200m aprox)
Ara brilla el sol que no ha brillat en tot el mat i deixa de ventar...
Al final 25km 3450m+ en 6'45h
Bru-tal!!!
Fins la propera
Enric MA
 
Autor: Kunsalle
 
  Comentaris:

autor:Cludia
11-05-22
autor:Jordi Soler Insa
09-05-22No és pot reproduir la informació d'aquesta pàgina (texots i fotos) sense l'autorització dels autors o administrador de la web.
© www.esquidemuntanya.com contacte
 
PellOff