05-04-2021 - Volta al Sendrosa
13-04-2021 - Ratera desde Saboredo
07-04-2021


Avui fa un fred de nassos, a la Bonaigua -5'5C i amb vent. Surto a fer un tomb sense gaires intencions d'arribar enlloc i pensant que quan me'n cansi del vent gelat, mitja volta.
Faig tota la diagonal d'entrada a la vall de Gerber a peu, fins al primer llac i all para el vent.
M'animo a continuar.
Quan arribo a l'estany Red (o tercer llac...) agafo altura per les pales del costat de Xemeneies, est duret per la neu marr s'aguanta molt b.
Creuo l'estany de l'Illa i arribo al refugi Matar.
Com que vaig sense rumb en concret, miro cap al Coll de l'Estany Gelat i el Pic d'Amitges per no, prefereixo anar a fer una canal que ja tenia mirada cap a Bassiero. Abans de saltar la canaleta del cam normal del Bassiero giro a la dreta per anar a buscar la canal amplota que puja fins quasi al cim (2851m).
Trec pells i cap avall.
La canal, amb bona neu es podria pujar tota amb esqus per jo he trobat neu molt canviant i les traces velles estan endurides, m's ms cmode posar grampons.

Hi ha fora canals per aquesta zona per anar-hi a jugar!!

Per tornar, desfaig cam. La neu, a les obagues, no ha transformat gaire.

PD: acabo de veure al VISIR que el cim del Bassiero que normalment fem amb esqus no s el cim principal, (2898m), la punta principal s la que hi ha a la dreta de la foto, la de la dreta de la canal per on vaig pujar (2903m)... tota la vida equivocada!! jajajaja ja tenim ms deures pendents... brrr
 


Primer llac

Segon llac i pic Sers

Estany Red o tercer llac...

Refugi Matar i Coll de l'Estany Gelat

Bassiero

Coll de l'Estany Gelat

Canal normal del Bassiero

Cap a la canalota

La canalota
Autor: Cludia
 
  Comentaris:
No és pot reproduir la informació d'aquesta pàgina (texots i fotos) sense l'autorització dels autors o administrador de la web.
© www.esquidemuntanya.com contacte