24-01-2020 - prepiris
25-01-2020 - Costabona des de Espinavell
25-01-2020


Sortida rpida per fer el Pic de la Mina en un dia lleig i nvol amb visibilitat regular, poc fred i poc vent.
Les altes temperatures han transformat molt la neu humitejant-la. Durant la pujada ja es veia a venir que per baixar, massa bona no seria.
Per afegir uns metres addicionals a aquesta clssica hem sortit des del poble seguint el torrent parallel a la carretera i la pista verda "le rotour". Anvem darrera uns nois equipats amb esqus HAGAN i hem deixat que obrissin traa.
A sota el coll ja a l'estaci superior, ens hem desviat cap al llom carener per sortir de les pistes i pujar ms tranquils. Hem desistit de fer el flanqueig a la dreta sota el tram costerut que comunica amb el plat del coll sobre el darrer remuntador. Un grup nombrs que estava dubtant tamb ha desistit ja que la pala estava molt carregada. Els butlletins de Meteofrance marcaven 4 per sobre els 2000 metres. Hem arribat dalt del cim amb els esqus als peus, cosa poc habitual amb la sempre caracterstica rocosa part final amb poca neu.
La baixada, com temem, no ha estat bona i la neu pesada encarrilava en cada gir.
Molta neu caiguda que far una bona base garantint les sortides durant uns quants dies. Malauradament, la qualitat de la neu ha baixat moltssim. No hem detectat activitat d'allaus

 
https://ca.wikiloc.com/rutes-esqui-de-muntanya/pic-de-la-mina-des-del-poble-de-porte-45886348


Autor: Guillem
 
  Comentaris:
No és pot reproduir la informació d'aquesta pàgina (texots i fotos) sense l'autorització dels autors o administrador de la web.
© www.esquidemuntanya.com contacte
 
PellOff