23-02-2018 - Vallter, Ref Bacivers,Coll Pal, Pic Dona
24-02-2018 - Pastuira
24-02-2018


Travessa del coll de Puimorens a les Angles fent el pic de Bacivelles i el puig de la Grava.
Sortim de Port amb una bona fresca i enfilem de seguida cap al coll de la Coma den Garcia, bona innivaci en la coma, pelat dalt la Serra de les Lloses i del coll amunt direcci al Coma dOr.
Baixem direcci a la vall de Besines, primer neu crosta i regelada per de seguida trobem una pols seca que ens fa gaudir de valent de la primera baixada del dia fins a lEstany de Besines.
Fa un dia espectacular, al sol ja shi comena ha estar b i les visites cap a Pic dAuriol, Estagnas i portella de Besines, son magnfiques, tot aquest sector est ben carregat i de neu. Posem pells i comencem a remuntar passant per sota el refugi i enfilant cap a la Portella de Lans, ja veiem davant el nostre primer objectiu, el Pic de les Bacivelles i a la seva dreta la Portella, anem obrint traa per un bon paquet de neu i per suaus pendents arribem a la Portella de Lans, des de on veiem la gran vall amb lestany de Lans i al fons la portella de la Grava i el Puig de la Grava cap on anirem desprs, canvi radical de paisatge, valls obertes i cims arrodonits. Pugem fcilment fins al Pic de les Bacivelles. Baixada espectacular fins a lestany de Lanoset on tornem a posar pells i comenant a enfilar direcci a la Portella de la Grava. Feia un moment que un de nosaltres acabava de dir que avui no trobarem a ni du en tota la travessa quan veiem un grup de 8 esquiadors que baixen de la dreta de la Portella cap a nosaltres. Sn un grup de Francesos que estan fent la travessa del Pirineu, bon any per fer-la.
Seguim pujant cap a la Portella de la Grava per ja decantant-nos a lesquerra per anar guanyant alada per pujar al Puig de la Grava, pujada amb bona pendent mantinguda que ens fa suar de valent. Vistes espectaculars des de el cim cap a lAriege, Capcir, i ja veiem ben lluny lobjectiu final, el Mont Llaret desprs de la interminable coma de la Grava. Sortim del cim per la pala que baixa directa a lEstanyol per a mig fer ens decantem cap a la dreta ja que la pala est molt carregada i no les tenim totes. A partir de lEstanyol aprofitem la traa de pujada dels francesos i aix ens permet baixar un bon tram sense remar i desprs amb talonera lliure rema que remars fins al cul del llac de les Bulloses. Remuntada final al Mont Llaret i baixada per pistes fins a la base de lestaci de les Angles.
Dani, Russi, Jaume i Miquel

 
https://ca.wikiloc.com/wikiloc/spatialArtifacts.do?event=setCurrentSpatialArtifact&id=22873627


Arribant a portella coma d'en Garcia

Baixant cap a Besines

Enfilant cap a Portella de Lans

Arribant a portella de Lans amb Puig Pedrs i Coma d'Or al fons

Vistes cap a Bessines

Baixant cap a Lans

Vistes del sector de Lans

Vistes cap a la Coma de la Grava i Bulloses

Al fons el Puig de la Grava

Arribant al Llaret
Autor: Quelaut
 
  Comentaris:
No és pot reproduir la informació d'aquesta pàgina (texots i fotos) sense l'autorització dels autors o administrador de la web.
© www.esquidemuntanya.com contacte