12-12-2019 - Bourg d'Oueil
14-12-2019 - Pic de Ginevre des de Puyvalador
14-12-2019


Pel que hem vist i ens han dit la gent de l'estaci de Nria, ahir va nevar uns 20cm, per a mig mat era aiguaneu i a mesura que va anar avanar el dia era aigua...
Aix que sortim del Santuari amb ms neu que la setmana anterior, per crosta, regelada i amb uns regerots de l'aigua que passa per sota. Per no ens hem de descalar en cap moment.
Amb aquesta neu anem fins als 2300m aproximadament, quan ja ens fiquem en el torrent i la neu est millor, sobretot perqu hi ha tota la neu ventada.
Fem cim pujant per la dreta del Pluvimetre aprofitant la neu ventada. A dalt del Puigmal molt de vent i molt dur tot. Pel costat d'Err ens diuen que est igual, aix que baixem fins al peu del Segre i remuntem pel seu coll on trobem bona neu per pujar fins la carena, d'aqu al cim neu dura. La baixada per la pala que dona al Puigmal (per situar-nos) la trobem amb un dit de neu ventada i es deixa baixar molt b.
Remuntem un altre cop i la segona baixada la fem per la pala que baixa directa cap a l'Embut. El 1r tram ok per desprs s'encrosta i tirem una mica a l'esquerra per buscar la neu ms transformada i triomfem.
Ara els darrers metres fins al Santuari un infern: neu crosta i gelada on suem ms que en tota la jornada.
Enric MA
 


Pujada al coll de Segre

El Puigmal tot pujant al Segre

Pic del Segre
Autor: Kunsalle
 
  Comentaris:
No és pot reproduir la informació d'aquesta pàgina (texots i fotos) sense l'autorització dels autors o administrador de la web.
© www.esquidemuntanya.com contacte