10-12-2019 - Voltants de Vallter2
12-12-2019 - Bourg d'Oueil
11-12-2019


Dimecres 11 desembre 2019

Anem a Vallter per veure com tenim la zona de Mentet, que sempre recull la neu de les ventades.
A les raconades i torrenteres moooolta neu, a la resta quasi res de res, per no haver quasi ni les cornises tpiques desprs de les ventades.

Sortim de lestaci i anem agafar ja el torrent que porta fins a la Portella de Mentet, noms agafar el torrent ja posem esqus i pugem sense problemes amb neu continua fins la Portella de Mentet.
Per baixar per la Coma de la Portella, el primer tros (uns 50 o 60 metres) el fem amb grampons, desprs ja posem esqus que no traurem ja fins la tornada a lestaci, aix si, controlant molt el terreny on podem trobar neu.

La baixada per la Coma de la Portella amb neu canviant, a trossos dura, crosta i trossos amb neu que es deixava fer, com veiem que segurament no arribarem amb esqus fins al Refugi de lAlemany, decidim pujar pels boscos cap a Collets Verts, trobem moooolta neu pel bosc i molt fonda, fent bones tivades de ronyons, veiem que costava molt de pujar i que desprs baixant amb tanta neu fonda pel mig del bosc ens anirem menjant totes les trampes amagades, decidim recular i tornar cap a la Coma de la Portella.

Un cop a la Coma pugem cap a La Coma de la Dona, ms oberta i no tant vertical com la pujada a Collets Verds, molta neu tamb a la Coma de la Dona, arribant a la Cota 2.465 ja sens acaba la neu, per sobre tot esta ventat, traiem pells i baixem altre cop a la Coma de la Portella i ja tornem a remuntar fins la Portella de Mentet.
Baixem per la Portella de Mentet fins prcticament el mateix prquing amb esqus.

Tamb creiem que estava factible arribar fins a la Cabana nova de fusta abans del refugi de lAlemany i remuntat la Coma de Bassibs fins on arribi la cota de neu per les ventades.

La pujada al Coll de Pal des de el Refugi de lAlemany, nosaltres no lhem vist factible.

Resum tot molt ventat, neu a les torrenteres i per lo que veiem fins al mateix refugi de lAlemany no sarribava amb esqus.

Caldr veure la nevada de dijous, divendres, amb previsi de cota de neu alta i vent fort

 


itinerari que hem pogut fer

Pujant pel torrent cap a la Portella de Mentet

Arribant a la Portella de Mentet

La Coma de la Portella

Pels boscos cap el Refugi de l'Alemany

Tirant de ronyons pujant cap a Collets Verds

Pujant per la Coma de la Dona

Fins aqu arribem, a partir d'aqui hauriem de treure esqus, traiem pells i tirem avall

Baixant per la Coa de la Dona

Tornat cap a la Portella de Mentet
Autor: Gabriel
 
  Comentaris:

autor:Gabriel
15-12-19
autor:Cludia
12-12-19No és pot reproduir la informació d'aquesta pàgina (texots i fotos) sense l'autorització dels autors o administrador de la web.
© www.esquidemuntanya.com contacte