08-12-2019 - Pic de la Dona - Prat de Bacivers - Bastiments
07-12-2019 - Tuc de Parros (Val d'Aran)
06-12-2019


Deixem el cotxe a la Brda de Montad i seguim a peu una estona per la pista direcci a Banys de Treds. Rpidament ens posem els esqus als peus a la mateixa pista.
Sortim de la pista per la coma de Montanr, a l'ombra, amb una neu trepitjada, crosta i dura que estar igual de malament a la baixada. Creuem la pista gaireb abans d'arribar als plans de Predo, i un cop als Plans ja ens toca el sol i podem gaudir de la vista de la cara nord de la pirmide del Tuc dera Salana. Pugem per l'espatlla dreta de la pirmide, amb neu dura i la part superior amb poca neu com per baixar esquiant.
El primers metres de baixada els fem a peu caminant sobre neu sense base d'on surt gespa. Un cop a mitja cara nord, ens calcem els esqus i baixem amb neu freda a l'ombra. Fins que no estem als Plans de Predo, ens toca el sol i el pendent no es suavitza, no gaudim de la millor neu del dia. Trobem una bona capeta de neu freda i rpida sobre una base compacte i entre petits arbres gaudim d'all ms.
Un cop tornem a l'ombra i al fred de la coma Montanr, ens retrobem amb la neu dura, trepitjada i crosta que ens fa patir d'all ms amb esqu-supervivncia fins a la pista innivada.
 

Montardo

Autor: Ernest
 
  Comentaris:
No és pot reproduir la informació d'aquesta pàgina (texots i fotos) sense l'autorització dels autors o administrador de la web.
© www.esquidemuntanya.com contacte