04-05-2019 - Pico Rimaya
15-05-2019 - Ouille dArbron
20-05-2019


Anem a dormir a Besurta, encara nevant. Esperem que hi hagi finestra. Quan ens llevem ja ha parat de nevar per cel encara est tapat. Ja clareja. Caminem poca estona i de seguida posem esqus. Passem la Renclusa. Som els primers amb esqus. Sense parar arribem al Portilln Superior. Sentim fred viu d'hivern per la primera ullada de sol ens fa sentir b. Baixem a la gelera de l'Aneto a peu, sense grampons, amb traa fonda. Entrem dins el mar de nvols i amb intuci posem rumb al Coll de Coronas. Traa d'hivern. Remuntem a l'avant-cim quan apareix el desitjat sol. El dens mar de nvols queda sota nostre. Pas de Mahoma amb tota l'atenci. La roca s coberta de neu i gebre opac. Aneto, 3404 m. Gaudim en solitari de les vistes des del punt ms alt dels Pirineus. El mar de nvols est retingut el vessant nord, mentre que al sud fa molt ms bo.

Avui s el dia. Comencem a baixar per l'aresta oest i agafem una canal ja amb esqus que amb tendncia a la dreta ens porta a l'entrada de la canal Estasen. L'entrada de l'Estasen es troba dura, per no gelada. Derrapem els primers metres ms estrets. De seguida trobem una bona acumulaci de neu pols. Esquiem tota la canal amb girs amples i fcils i ens deixem anar fins al pla de la morrena frontal sota el Coll de Coronas. Remuntem el coll, darrers metres amb esqus a l'esquena (hi ha una corda fixe). El mar de nvols continua esttic a 3000m i per sobre hi ha visibilitat. Llisquem en flanqueig en direcci el Pico Abadas i la Maladeta. Remuntem en direcci la canaleta de la cara est de la Maladeta i guanyem la bretxa ms propera amb una grimpada mixte (enguany no t gaire neu). Caminem fins el cim de la Maladeta i continuem fins el coll de la Rimaya. La canaleta es veu blanca aix que la baixem amb esqus i entrem al mar de nvols que ha pujat de cota. Continuem el descens seguint traces d'altres fins que per sota el Portilln Superior la visibilitat millora. Gaudim del que queda descens amb neu pols guanyant progressivament humitat per encara prou bona i passeig fins el cotxe amb un somriure d'orella a orella.

 


Pas de Mahoma

Des de l'Aneto, mirada a les Maladetes

Primers metres en direcci la canal Estasen

Entrada canal Estasen

:-D

Des del Coll de Coronas, mirada a la canal Estasen i Petit Black

Roques caracterstiques des de la bretxa al Pic de la Maladeta

Salvaguardia i Pic de la Mina. Esquiant cap a la primavera.
Autor: Montse
 
  Comentaris:
No és pot reproduir la informació d'aquesta pàgina (texots i fotos) sense l'autorització dels autors o administrador de la web.
© www.esquidemuntanya.com contacte
2018 - 2019
Moltes gràcies
6a CronoNúria
29 desembre- Vertical
30 desembre - Sprint

Unió Excurcionista Vic
Trace Catalana
20 de gener
Les Angles
Play Skimo Baqueira 2019
19 gener- Cronoescalada
20 gener - Sprint

Play Events
Font Blanca Vertical
27 de gener
F.A.M.
3a Esquella de la lluna
16 de febrer
C.Alpí Vall del Segadell i C.P.Queralbs-Núria
Open VallFosca
16 de febrer
Club d'Esquí Pobla de Segur Ajuntament de La Torre de Capdella
XIX PocaTraça i
Sant Bernat

3 de març
Centre Excursionista d'Olot
47a Núria-Puigmal-Núria
17 de març
la cursa popular per parelles del Centre Excursionista de Terrassa
55ena Cursa UEC Bassiero
  24 de març
U.E.Catalunya Bcn
Ral·li CEC
7 d'abril - C.E.Catalunya