11-05-2019 - CADI - Canals Ordiguer i Cristall
12-05-2019 - Pic de Madamete des de la Glre 2/2
11-05-2019


Pugem divendres a la nit a dormir al petit i confortable refugi d'Ordon (www.refuge-oredon.com), no al Chalet-Hotel ms gran. Alts Pirineus - Frana.
La carretera fins al llac d'Ordon l'han obert el mateix divendres (10-5-19) i ens estalviem una caminada d'una hora de nit.
Dissabte a les 7:30, pugem per la carretera asfaltada i neta de neu (amb un rtol de prohibit "Route Barre", multa d'uns 90 deia alg...) amb els esqus a l'esquena. Nvols baixos, humitat i no ha regelat durant la nit.
Al revolt a l'alada del Lac Laquettes enfilem un corriol, que deixem rpidament per buscar un lloc per creuar el riu i foquejar, ja amb els esqus als peus per l'esquerra del Lac creuant per sobre d'antics allaus. Enfilem cap a la Bretxa Barris (on descalcem uns metres), cada cop hi han ms nvols, i ja estem en mig d'una boira mooolt humida. Anem en direcci a la Bretxa Chausenque, que la tenim davant per no la veiem en mig de la boira. S'obre un segon, el just per veure com est la Bretxa. Amb esqus al peus, sense problemes, malgrat les ltimes voltes sn dretes fem la Bretxa Chausenque (2800m). Fa vent, molt fred, molta humitat. Per baixar a l'altre cant hi han uns 50 metres sense neu i desprs una part estreta i amb neu molt dura. Nosaltres inicialment baixem amb grampons fins que ens podem posar els esquis amb condicions ptimes. Una parella amb la que coincidim baixa amb esqus derrapant.
Just en el punt de creuar la Bretxa de Chausenque, el cel s'obre a estones i veiem un sol intermitent. L'ambient canvia, i reprenem la idea inicial de fer el Turon de Nouvielle.
Baixem fins al llac Vert on posem pells per girar a l'esquerra (Sud) i ja veiem tota la ruta i el futur cim. Hi han varies possibilitats. Triem anar per la carena dreta, que potser s el cam ms lent per ms cmode i segur. Abans d'afrontar el cim, hi ha algun punt dret i dur on posem ganivetes. La neu est dura encrostada. Turon Nouvielle (3035 m). Gran vistes!
A la baixada, a la part alta la neu segueix dura encrostada i costa gaudir dels viratges. Baixem per on hem pujat. Abans dels llacs ja trobem neu primavera i veiem un allau fora gran que es trenca davant nostre... Els flanquejos per evitar els llacs on s'endevina aigua sn desagradables, doncs la neu s molt humida, podrida i pesada.
Baixem per l'esquerra del Lac Bleu, Lac de la Mourele, Lac de Mounicot, alguns per sobre i d'altres pel cant, fins que veiem el refugi Glre on farem nit. Rodegem el llac Glre per l'esquerra a un metre de l'aigua del llac gelat menys a les vores. Per arribar al refugi s'ha de remuntar una petita pujada que la fem amb els esqus a les mans, malgrat que si poses pells es pot fer tamb amb esqus (5 min).
Refugi de la Glre (2153 m), simptics, confortable, bon sopar, i noms maleir la llum d'emergncia davant del llit... per flipar.

Queralt de Berga, Anna i Ernest de Sant Cugat.
(piulada de tornada "Pic de Madamete des de la Glre 2/2", diumenge 12-05-2019)
 


Retol de "Prohibit" al llac Ordon


Creuant el riu abans de les Laquettes (2100m)

Les Laquettes

Boira abans de la Bretxa Chausenque

Bretxa Chausenque

Des de la Bretxa Chausenque (2800m)

La Bretxa Chausenque (2800m)

La Bretxa Chausenque (2800m) de baixada

Turon de Nouvielle


Gaireb al cim del Turon de Nouvielle

Gaudint del cim!

Vistes al Lac Cap de Long

Allau al centre de la imatge 5 minuts abans

El refugi de la Glre al centre dret de la imatge

Vistes de la vesprada des de la porta del refugi de la Glre
Autor: Ernest
 
  Comentaris:
No és pot reproduir la informació d'aquesta pàgina (texots i fotos) sense l'autorització dels autors o administrador de la web.
© www.esquidemuntanya.com contacte
2018 - 2019
Moltes gràcies
6a CronoNúria
29 desembre- Vertical
30 desembre - Sprint

Unió Excurcionista Vic
Trace Catalana
20 de gener
Les Angles
Play Skimo Baqueira 2019
19 gener- Cronoescalada
20 gener - Sprint

Play Events
Font Blanca Vertical
27 de gener
F.A.M.
3a Esquella de la lluna
16 de febrer
C.Alpí Vall del Segadell i C.P.Queralbs-Núria
Open VallFosca
16 de febrer
Club d'Esquí Pobla de Segur Ajuntament de La Torre de Capdella
XIX PocaTraça i
Sant Bernat

3 de març
Centre Excursionista d'Olot
47a Núria-Puigmal-Núria
17 de març
la cursa popular per parelles del Centre Excursionista de Terrassa
55ena Cursa UEC Bassiero
  24 de març
U.E.Catalunya Bcn
Ral·li CEC
7 d'abril - C.E.Catalunya