20-04-2017 - Montardo d'Aran
16-04-2017 - Pic Alphonse Meillon
20-04-2017


Aprofitant que tenim lliure el dimecres decidim anar a mirar en quines condicons es troba la canal de Riufred i laccs a Soulcem amb la intenci de fer la Pica dEstats per Pinet els propers dies i realizar el descens per aqu.
Arribem al poble de Marc a les 12 de la nit i trobem un rtol on diu que la carretera est tancada per no s cert, la carretera est totalment neta i la barrera oberta. Es pot pujar amb cotxe fins una mica ms amunt de la presa. Ens llevem a les 06:30 del mat i ja amb llum de dia veiem que la canal est en bones condicions, ben innivada per amb dos ressalts daigua que caldr salvar pel costat.
Amb els esqus a lesquena voregem lembassament, creuem no amb poques dificultats el primer riu ja que hi baixa molta aigua i comencem a pujar pels pendents dherba del costat esquerra de la canal per anar a salvar directament el primer ressalt. Passat aquest ens fiquem a dins de la canal i salvem el segon ressalt pel costat dret. A partir daqu ens calcem els esqus i pugem pel mig de la canal fins lestany de Riufred on decidim que lobjectiu del dia est complert i fem mitja volta. Treiem pells i realitzem un descens dall ms bo per neu lleugerament transformada. Descalcem esqus per tornar a pasar els dos ressalts daigua i els tornem a calar per baixar esquiant fins ben b a tocar el cam que voreja lembassament. La part superior tot i que no lhem realitzat es veia en ptimes condicions. Si la meteo acompanya hi tornarem!

Toni i Bernat


 Arribant a l'estany de RiufredAutor: Toninu
 
  Comentaris:
No és pot reproduir la informació d'aquesta pàgina (texots i fotos) sense l'autorització dels autors o administrador de la web.
© www.esquidemuntanya.com contacte
Moltes gràcies
59è Ral.li CEC
8a Crono Era Pujada
8 i 9 Abril
C.E.Aran
Centre Excursionista de Catalunya
Open Vall de Boí
17 i 18 de Desembre
C.E.A.R
4a CronoNúria
31 de desembre
Unió Excurcionista Vic
Traça Catalana
8 de gener
Association Sport Montagne Cerdagne Capcir
1a Esquella de la lluna
11 de Febrer
C.Alpí Vall del Segadell i C.P.Queralbs-Núria
Traça Muga
12 de Febrer
U.Exc.Urgellenca
Open Vall Fosca
18 de Febrer
C.E.P.S.
53a Cursa UEC Bassiero
  19 de març
U.E.C. Bcn
Cronoescalada
GrandValira

1 d'abril
Soldeu Esquí Club
39 Travessa Ransol - La Serrera
2 d'Abril
Soldeu Esquí Club
Núria-Puigmal-Núria
2 d'Abril
Centre Excursionista de Terrassa